Do góry

Dania główne Przepis na:

kurczak tandoori

Przepis dnia 2018-05-15
kurczak tandoori

Autor:

Przepisów i artykułów: 460 Ocena: 15034

Dodano:

Odsłon: 12246

kurczak (użyłam udek) tak przyrządzony jest bardzo aromatyczny i soczysty dzięki jogurtowej marynacie. Kurczaka podałam z kuskusem... Nie wymieniam już poszczególnych składników mieszanki tandoori bo jest ich sporo; przepis na nią kiedyś podawałam więc w wyszukiwarce na pewno kto będzie chciał to znajdzie.

Składniki

  • 6 udek
  • 2-3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 płaska łyżka soli
  • 2 łyżki papryki w proszku
  • 2 łyżki tandoori masala
  • 2-3cm świeżo startego imbiru
  • 2 łyżeczki kurkumy
  • 2 łyżki oleju
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. z podanych składników robimy marynatę mieszając wszystko razem w misce. Do marynaty wkładamy kurczaka.

  2. Marynujemy co najmniej 4 godz a najlepiej przez noc. Mięso najlepiej jest grilować. Ja z racji tego iż mam zepsuty grill piekłam w piekarniku ok 30-40 min w 160st

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń