Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w miodowej marynacie

Kurczak w miodowej marynacie

Autor: irma82

Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 545

Dodano: 04.03.2013

Odsłon: 10094

Aromatyczny i soczysty...

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki marynaty wymieszać dokładnie.Osuszonego kurczaczka smarować marynata z każdej strony i układać w naczyniu żaroodpornym przekładając pokrojoną cebulą.Jęli zostanie trochę marynaty można dolać cit wody i zalać na koniec całe mięsko.

  2. Zamknięte naczynie żaroodporne wstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na noc by kurczak dokładnie wchłonął smak z marynaty.Piec nagrzać do temp.200 st.C i zapiekać mięso jakieś 60 minut lub dłużej jeśli wymagają tego parametry piekarnika.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agus32 07 marca 2013 Ojej !!!! Jak pachnie,super kurczaczek.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madera 04 marca 2013 Bardzo fajna marynata no i gotowy kurczak tez boski:-)) Do ulubionych:-)) Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 04 marca 2013 Pięknie upieczony ,chrupiąca skórka i aromat rozchodzący się po całym domu - takie klimaty każdy uwielbia - widać jak jeszcze paruje :))) oczywiście za takie smaki najwyższa nota :)))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma82 04 marca 2013 Zapraszam:)I dziękuję jak zawsze za miłe słowa:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

capri 04 marca 2013 Przyszłam dopiero co do domu, zziębnięta i głodna, dziś miałam knedle, a słodkie obiady krótko mnie trzymają, patrzę i widzę tego Twojego pachnącego, gorącego kurczaczka, ale bym zjadła, mniam !!!!!! 6

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń