Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i rozgrzewające danie. Sos z pomidorów, imbiru, moreli i jabłek smakuje doskonale! Zamiast zwykłej papryki można dodać papryczkę chili.Smacznie, zdrowo, kolorowo!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy solą i pieprzem i podsmażamy na łyżce tłuszczu kilka minut. Przekładamy na talerz. Na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, po chwili dodajemy imbir starty na tarce o dużych oczkach oraz paprykę pokrojoną w paski. Podsmażamy kilka minut, dodajemy pomidory w puszce oraz pokrojone w paski morele, usmażonego kurczaka, pół szklanki bulionu, liść laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego. Dusimy około 15 minut i dodajemy pokrojone w plasterki jabłka, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy, aż jabłka zmiękną, jeśli sos jest zbyt gęsty podlewamy bulionem. Podajemy z ugotowanym ryżem.