Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak z dynią i z sosem grzybowo - sojowym

Kurczak z dynią i z sosem grzybowo - sojowym

Autor: leopard28

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 1601

Dodano: 28.10.2012

Odsłon: 1863

Ciekawe połączenie dyni z sosem sojowo-grzybowym

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Udka umyć, osuszyć, włożyć do miski. Następnie posolić, popieprzyć dodać majeranek, oliwę i dokładnie wymieszać. Odstawić na pół godziny do lodówki. Po wyciągnięciu udek z lodówki, mięso usmażyć.

  2. Cebulę, czosnek oraz papryczkę chili posiekać i podsmażyć. Po usmażeniu odłożyć do miseczki. Następnie dynię obrać i pokroić w kostkę około (2cm x 2 cm). Wrzucić na głęboką patelnię, podlać wodą i dodać sosu sojowego-grzybowego według uznania. Gdy dynia zmięknie a woda odparuje, dodać wcześniej podsmażone czosnek, chili, cebulę wymieszać. Na koniec dodać koperek. Podawać z usmażonym kurczakiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń