Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kurczak z kolendrą"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Kurczaka myję, osuszam, kroję w kostkę, oprószam pieprzem i solą. Czosnek, chili (bez pestek) i imbir siekam, podsmażam na oliwie. Dodaję kurczaka i smażę ok. 5 min, wrzucam cebulę pokrojoną w piórka, smażę 2-3 min.
Dodaję słodką paprykę, curry, cynamon, mieszam i dalej smażę. Dodaję miód i sos chili. Gotuję ok. 5 min, mieszając od czasu do czasu. Rozrzedzam sos wodą, doprawiam solą i pieprzem.
Gotuję całość jeszcze 3-4 min, aż smaki się połączą. Danie podaję z białym ryżem, posypane obficie posiekaną kolendrą.
30 min • Porcja 160 kcal • Koszt porcji 3,10 zł • Przepis na 2-3 porcje.Źródło: Kobieta i życie