Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak z warzywami pieczony w rekawie

Kurczak z warzywami pieczony w rekawie

Autor:

Przepisów i artykułów: 191 Ocena: 2975

Dodano:

Odsłon: 4196

Pomysł na pyszny zdrowy obiadek. Przygotowanie warzyw i mięsa zajmie nam niecałe 10 min a resztę roboty zrobi za nas piekarnik. Całe danie wychodzi miękkie, pyszne i soczyste. Polecam!

Składniki

  • 4 podudzia kurczaka (lub inne części kurczaka)
  • ok 700 g ziemniaków
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  •  2-3 ząbki czosnku , koperek
  • sól ,pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany (wasze ulubione przyprawy do kurczaka)
  • 2-3 łyżki oleju
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Podudzia kurczaka myjemy, suszymy, smarujemy olejem i posypujemy ulubionymi przyprawami. Odstawiamy na co najmniej godzinę lecz można ten krok pominąć. Ziemniaki i marchew obieramy, kroimy na półplasterki. Cebulę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.  Pokrojone warzywa wrzucamy do miski, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy 1 łyżkę oleju oraz koperek i mieszamy.
     Do rękawa wkladamy warzywa i równomiernie je rozkładamy, na warzywa układamy podudzia.


  2. Całość zawiązujemy i wykałaczką w worku robimy 3-4 dziury. Pieczemy w 180 st ok godzinę. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń