Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie wymyślone na szybko, bez wysiłku i kombinowania. Dla mnie smakowo okazało się strzałem w dziesiątkę. Polecam!
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 14
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7048
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154851
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1048
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 477
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 14
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7048
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154851
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1048
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 477
Składniki
W pierwszej kolejności sporządzamy prosty dip bazyliowy. Mieszamy ze sobą kefir i majonez, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane listki bazylii. Składniki dobrze mieszamy, dip odstawiamy na 15 minut do lodówki. Kuskus zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy na 5 minut, następnie mieszamy. Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w kostkę, w ten sam sposób rozdrabniamy obraną cebulę. W rondelku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojone warzywa, podsmażamy przez chwilę, aby w efekcie końcowym papryka była chrupiąca, nie miękka. Warzywa doprawiamy do smaku solą i pieprzem, łączymy z pokrojonymi w paseczki suszonymi pomidorami, kuskusem. Dodajemy łyżeczkę zalewy spod pomidorów. Całość mieszamy i ewentualnie jeszcze raz doprawiamy nasze danie. Kuskus podajemy ze schłodzonym dipem bazyliowym.
Smacznego.