Do góry

Zupy Przepis na:

Kwaśnica na młodej kapuście

Kwaśnica na młodej kapuście

Autor:

Przepisów i artykułów: 476 Ocena: 9487

Dodano:

Odsłon: 6640

Młoda kiszona kapusta smakuje rewelacyjnie i jest wyjątkowo delikatna!

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zupa powinna się w sumie gotować ponad godzinę. Najpierw do zimnej wody dodałam wędzone kości, liście i ziele.
    Od zagotowania liczyłam czas. Po pół godzinie dodałam obrane i pokrojone ziemniaki i obrane i starte warzywa, cebulę pokroiłam w kostkę.
    Młoda kiszona kapusta nie wymaga podgotowania. Dodałam ją w sumie po godzinie czasu od zagotowania, razem ze startymi na tarce pomidorami- wtedy skórka zostaje.
    Wcześniej wyjęłam kości i je obrałam z mięsa, mięso dodałam z powrotem do zupy.
    Dodałam też kminek i przetarty majeranek i całość dla przemieszania smaków jeszcze gotowałam pięć minut.

    Teraz można poczekać, aż kwasek z kapusty przejdzie i można później zupę dosolić, a gdy jest zbyt kwaśna dodać łyżeczkę cukru.
    Po wyłączeniu ognia dodałam dla koloru i na trawienie koperek.

  2. Smak kwaśnicy ma młodej kiszonej kapuście jest wprost obłędny!

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń