Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drazni kubki smakowe tak,że nie możesz się od niej oderwać !
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7940
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1259
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13728
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7940
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1259
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13728
Składniki
Polej patelnię oliwą , podsmaz lekko cebulę , marchewkę zetrzyj na tarce , czosnek wycisnij przez praskę , nastaw piekarnik na 180 stopni
na patelnię dodaj mięso , pomidory , marchewkę , bazylię , czosnek , duś ok. 15 min.
Przygotuj sos beszamelowy
W rondelku roztop masło , dodaj makę , mieszaj , dolej mleko , wsyp gałkę muszkatołową , sól , pieprz , gotuj na małym ogniu aż zgęstnieje
Przygotuj naczynie żaroodporne , najlepiej kwadratowe
Przygotuj garnek z przegotowaną wodą , wkładaj po jednym listku makaronu lasagne , każdy z osobna na ok. 20 sekund
"Wyparzony" makaron ułóz na dnie naczynia
Na makaron nałóż kilka łyżek mięsa , polej małą iloscią sosu beszamelowego , posyp serem zółtym
Kończymy ułożeniem ostatniej warstwy makaronu. Ponieważ może się przypalić polej sosem beszamelowym i posyp obficie serem i ułóż kilka małych kosteczek masła
Naczynie, wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni C i zapiekamy przez ok. 30-40 minut.