Do góry

Dania główne Przepis na:

Lasagne z brokułami

Lasagne z brokułami

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8454

Dodano:

Odsłon: 3

Smaczny pomysł na "Lasagne z brokułami"

Składniki

  • opakowanie makaronu lasagne
  • 2 duże brokuły
  • cebula
  • 2 łyżki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 20 dag fety
  • 2 kulki mozzarelli
  • ser pleśniowy (trójkącik)
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • chili
  • 2 łyżki startego parmezanu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Brokuły umyj, podziel na różyczki i ugotuj w garnku na parze na półtwardo.

  2. Posiekaną, osoloną cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju. Obsyp ją mąką, przesmaż, po czym zalej mlekiem i gotuj, stale mieszając. Gdy beszamel zrobi się zbyt gęsty, rozrób go odrobiną wody. Przypraw.

  3. Fetę pokrusz, a mozzarellę i ser pleśniowy pokrój na drobne kawałki.

  4. Nasmarowane olejem naczynie żaroodporne wyłóż surowymi płatami makaronu. Umieść na nich sery, brokuły i polej częścią beszamelu. Zakryj warstwę następnymi płatami lasagne i ułóż kolejne w ten sam sposób, aż do ich wyczerpania.

  5. Wierzch posyp parmezanem i chili. Piecz 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C.

  6. Czas: 60 min. 1 porcja = 380 kcal.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń