Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
…pyszne, rozpływające się w ustach kruche maślano-lawendowe ciasteczka. Polecam! Ciasto możemy zrobić wieczorem, a rano tylko pokroić i upiec ciasteczka…
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 78
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17800
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 433
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5293
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2793
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 78
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17800
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 433
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5293
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2793
Składniki
Wszystkie składniki zagniatamy; dzielimy na dwie części i z każdej formujemy wałek grubości około 3-3,5 cm. Owijamy folią, wkładamy do lodówki na ok 2 godziny.
Schłodzone ciasto wyjmujemy kroimy na plasterki ok 5-7mm.
Układamy zostawiając niewielkie odległości na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 12-15 min w temperaturze 170ºC. ciasteczka studzimy na kratce