Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
…pyszne, rozpływające się w ustach kruche maślano-lawendowe ciasteczka. Polecam! Ciasto możemy zrobić wieczorem, a rano tylko pokroić i upiec ciasteczka…
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326523
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12098
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16912
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5536
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326523
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12098
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16912
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5536
Składniki
Wszystkie składniki zagniatamy; dzielimy na dwie części i z każdej formujemy wałek grubości około 3-3,5 cm. Owijamy folią, wkładamy do lodówki na ok 2 godziny.
Schłodzone ciasto wyjmujemy kroimy na plasterki ok 5-7mm.
Układamy zostawiając niewielkie odległości na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 12-15 min w temperaturze 170ºC. ciasteczka studzimy na kratce