Do góry

Przekąski Przepis na:

Łazanki

Łazanki

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 286

Dodano:

Odsłon: 6649

Smaczne i szybkie danie, można wykorzystać to co ma się w lodówce.

Składniki

  • biała kapusta, 1/2 główki
  • gotowane mięso (z rosołu lub wywaru), 40 dkg
  • opcjonalnie kiełbasa zwyczajna lub podwawelska, 30 dkg
  • makaron łazanki, 1/3 opakowania
  • smalec, 1 łyzka
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Żeby szybciej się ugotowała, wycinamy twardy środek. Makaron gotujemy al dente. Mięso plus ewentualnie kiełbasę kroimy na małe kawałki.

  2. W garnku roztapiamy łyżkę smalcu. Wrzucamy pokrojone mięso, podsmażamy na małym ogniu. Dodajemy ugotowaną kapustę, pokrojoną na małe kawałki. Dodajemy makaron. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Grzejemy na małym ogniu ok. 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń