Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i bardzo zdrowa odmiana łazanek. Takich jeszcze z pewnością nie jadłaś/eś
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2709
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2709
Składniki
Zapraszam do zobaczenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak łatwo przygotować łazanki.
Z kapusty należy wyciąć głąb i i podzielić ją na mniejsze kawałki. Te kawałki należy odcisnąć z nadmiaru wody. Następnym krokiem jest drobne posiekanie kapusty.
W garnku rozgrzej masło i podsmaż na nim kapustę. Od czasu do czasu należy ją mieszać - inaczej przywrze. Dodajemy makaron - najlepiej bezglutenowy, polecam również orkiszowy (ten już ma gluten). Dodajmy odrobinę wody z gotowania makaronu. W razie potrzeby dolewamy wody.
Całość doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i majerankiem. Wszystko wykańczamy odrobiną masła zgodnie z zasadą - jeśli chcesz, żeby Twoje danie było dobre dodaj masło, jeśli chcesz aby było lepsze dodaj więcej masła :)
Podajemy ciepłe i dekorujemy posiekanym koperkiem. Życzę smacznego!