Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fenkuł inaczej zwany koprem włoskim jest mało znanym warzywem w Polsce, ale ostatnio zdobywa popularność, także i u nas. Połączyłem go z młodą marchewką i malutkimi pieczarkami. A na dodatek wykorzystałem łazanki tak małe ,że jak je zobaczyłem to musiały zagościć w naszej kuchni ( podawane u Dulskich na obiadach świątecznych.. .)
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 169
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 317
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1545
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 169
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 317
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1545
Składniki
Fenkuł umyłem, wyciąłem gorzki głąb. Pokroiłem na cienkie kawałki ( zapałki ). Marchewkę po umyciu i obraniu pokroiłem na julienne. Czosnek obrałem, pokroiłem na plasterki. Na głębokiej patelni rozgrzałem oliwę, wrzuciłem czosnek, przyrumieniłem, dodałem fenku, marchewkę. Dusiłem do miękkości warzyw ( powinny być al dente ). Pieczarki opłukałem, obrałem i pokroiłem na plasterki. Dodałem do warzyw. Doprawiłem solą i pieprzem. Makaron ugotowałem w dużej ilości osolonej wody również al dente. Łazanki wymieszałem z warzywami. Dusiłem jeszcze krótko pod przykryciem.