Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łazanki z kapustą i pieczarkami
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 815
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 815
Składniki
Kapustę pokroić, przełożyć do garnka, zalać niewielką ilością wody. Gotować do miękkości przez ok. 30 minut z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Makaron ugotować al dente. Cebulę i pieczarki pokroić w kosteczkę. Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć cebulę do miękkości a następnie dodać pieczarki i smażyć do momentu całkowitego odparowania wody z pieczarek. Dodać ugotowaną kapustę i smażyć całość przez około 5 minut. Na koniec dodać makaron i wszystko razem wymieszać.