Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo z kiełbasą i kukurydzą

Leczo z kiełbasą i kukurydzą

Autor:

Przepisów i artykułów: 107 Ocena: 1233

Dodano:

Odsłon: 778

Pyszne, aromatyczne, kolorowe i bardzo sycące :) Super rozgrzewa w jesienne wieczory. To moja ulubiona wersja leczo. W takim zestawieniu pojawia się u nas najczęściej. Polecam.

Składniki

  • 200 g kiełbasy podwawelskiej
  • 300 g parówek (dobrej jakości !)
  • 4 pomidory
  • 2 czerwone papryki
  • 2 cebule
  • 200 g cukini
  • puszka kukurydzy
  • 4 ząbki czosnku
  • ostra i słodka papryka
  • 50 g koncetratu pomidorowego
  • sól, pieprz, cukier
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Parówki, kiełbasę kroimy w półplasterki, cebulę, paprykę i cukinie natomiast w kostkę, a czosnek siekamy drobniutko. Na rozgrzanej patelni podsmażamy kiełbasę, gdy się wytopi tłuszcz dodajemy parówki, a po 5 min. cebulę, czosnek. Gdy całość lekko się zrumieni dodajemy pozostałe warzywa, koncentrat pomidorowy i dusimy razem 30 min. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem, słodką i ostrą papryką. Podajemy na ciepło z ulubionym pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń