Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo z pomidorami z puszki

Leczo z pomidorami z puszki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2078 Ocena: 11360

Dodano:

Odsłon: 4719

Leczo to moja ulubiona jednogarnkowa potrawa, szczególnie w sezonie letnim, gdzie wybór warzyw jest ogromny. W zasadzie możemy wrzucić wszystko co lubimy, a smak będzie idealny :)Tym razem zamiast przecieru pomidorowego użyłam gotowe pomidory w puszce- wyszło pysznie!

Składniki

  • Olej 1 łyżka
  • Cebula biała 1 szt.
  • Pomidory w puszce 1 szt.
  • Pieczarki 10 szt.
  • Średnia młoda cukinia 1 szt.
  • Garść fasolki szparagowej
  • Papryka czerwona 1 szt.
  • Marchewka 1 szt.
  • Ziemniaki 3 szt.
  • Kiełbasa 1 pętko
  • Papryka słodka mielona ½ łyżeczki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Szczypta bazylii
  • 1-2 ząbki czosnku
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Cebulę, czosnek obrać, posiekać i podsmażyć na oleju. Po chwili dodać pokrojoną w miarę drobno kiełbasę i smażyć 2-3 minutki. Dodać pozostałe warzywa pokrojone według uznania. Całość zalać pomidorami z puszki, doprawić solą i pieprzem do smaku, posypać papryką i dusić pod przykryciem około 30-40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń