Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lekka zupa krem z kalafiora i selera"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1945
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1758
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 66
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1945
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1758
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 66
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę, seler naciowy w plasterki. Usmaż je na rozgrzanej oliwie z listkami świeżego tymianku. Posól, popieprz, wymieszaj. Dodaj różyczki kalafiora. Podsmażaj przez chwilę i zalej bulionem. Gotuj 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec wrzuć kawałki jabłka ze szczyptą curry. Gotuj kilka minut i zmiksuj na krem. Podawaj z listkami świeżego tymianku i śmietaną, np. do szaszłyków.
• 25 minut • dla 4 osób • cena ok. 9 złŹródło: Show