Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lekki sorbet z owoców leśnych"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1931
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1754
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1931
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1754
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
Zagotuj wodę z cukrem, lekko ostudź, dodaj miód i sok z cytryny. Syrop całkiem ostudź, dodaj do niego owoce (warto wcześniej je schłodzić lub nawet lekko zamrozić) i zmiksuj.
Przelej masę do pojemnika (najlepiej płaskiego, aby sorbet się szybciej zamroził), przykryj i wstaw do zamrażalnika na około 2 godziny.
Co 30 min wyjmuj i krótko miksuj, by rozbić kryształki. Podaj np. z listkami melisy lub mięty.Źródło: Świat kobiety