Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lekki torcik malinowy"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Ciasto: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, cukier wanilinowy i żółtka. Po łyżce wsypujemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Lekko mieszamy. Przekładamy do tortownicy. Pieczemy w temperaturze 180oC na złoty kolor. Zimny biszkopt przecinamy na dwa blaty.
Krem: Maliny rozmrażamy, przecieramy przez sito. Twaróg miksujemy z mascarpone, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Śmietankę ubijmy na sztywno i łączymy z masą. Na koniec dodajemy maliny.
Biszkopty nasączamy ponczem, np. z soku z cytryny, wody i cukru. Pierwszy smarujemy konfiturą, na którą wykładamy 1/4 masy. Przykrywamy drugim nasączonym blatem, który smarujemy resztą masy.
Galaretki malinowe rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Tężejącymi zalewamy torcik i odstawiamy do całkowitego zastygnięcia.
Czas przygotowania 80 minut. Cena jednej porcji 1,20 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 308 kcal Białko 8,1 g/Tłuszcz 11 g/Węglowodany 46 gŹródło: Rewia