Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny słodko-kwaśny krem cytrynowy. Nadaje się jako sos do deserów a także baza do kremów albo po prostu do jedzenia wprost ze słoiczka.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 191
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 191
Składniki
Dwie cytryny wyparzamy następnie dokładnie myjemy i czyścimy skórę szczoteczką. Ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Na parze do górnego garnka dodajemy jajka oraz cukier na małym ogniu cały czas mieszając mieszkamy. Dodajemy sok z cytryn, skórkę oraz masło. Całość gotujemy aż do zagotowania i momentu kiedy krem zacznie nam gęstnieć. Po tym czasie przecedzamy przez sitko do słoiczka i mamy gotowy sos który możemy ok 1,5 tyg przechowywać w lodówce. Z podanego przepisu otrzymamy ok 250 g.