Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
Odsłon: 154
Zapiekane naleśniki z mięsem mielonym
Odsłon: 174
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
Odsłon: 154
Zapiekane naleśniki z mięsem mielonym
Odsłon: 174
Składniki
Polecam ten napój nierozcieńczony jak i w rożnych kompozycjach i proporcjach. Najlepsza bazą do lemonkówki jest destylat domowy- u mnie z winogron- czyli grappa.
Pokroiłam lemonki na połówki i ćwiartki, do osobnego naczynia wycisnęłam z nich sok. Z kilograma wyszło mi 600ml soku. zalałam je destylatem i poczekałam dwa tygodnie.
Po dwóch tygodniach, odlałam napój a lemonki wycisnęłam przez lniana ściereczkę. Dolałam 400 ml wody aby uzyskać 35%. Zależy co kto lubi. Napój jest bardzo wytrawny i aromatyczny. Można się nim delektować bez dodatków, jak i z napojami gazowanymi. Smacznego :)