Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 199
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 199
Składniki
Mąkę, cukier siekamy z margaryną i masłem, dodajemy żółtka, śmietanę i zagniatamy ciasto. Dajemy na 30 minut do lodówki. Na okrągła formę rozwałkowujemy ciasto, wylepiamy boki i wkładany do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Robimy kruszonkę : pół kostki masła topimy, dodajemy pół szklanki mąki i pół szklanki cukru pudru. Całość mieszamy
Gry się rumieni dodajemy owoce, posypujemy cynamonem i kruszonką. po 40 minutach wyciągamy i mamy pyszne letnie ciasto!