Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne danie z ziemniaków i kapusty kiszonej:)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 234
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 234
Składniki
ziemniaki obrać i ugotować na sypko,dobrze utłuc lub przepuścić przez maszynkę razem z posiekaną i przesmażona na margarynie cebulą.
W małej ilości wody udusić kapustę,dodać tłuszcz,w którym była smażona cebula,przyprawić solą i pieprzem. Masa powinna być gęsta.
Z gorącej lub co najmniej cieplej uformować placki,układać na nich farsz z kapusty,brzegi zacisnąć i zrobić kotlety.
Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z sosem grzybowym i surówkami.