Do góry

Dania główne Przepis na:

Linguine z łososiem w sosie koperkowym i parmezanie

Linguine z łososiem w sosie koperkowym i parmezanie

Autor:

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 531

Dodano:

Odsłon: 244

Szybkie bardzo smaczne danie z makaronem

Składniki

  • 150g makaronu linguine ( suchego )
  • 150g wedzonego lososia
  • 150ml smietanki kremowki
  • peczek kopru
  • zabek czosnku
  • sol morska ,
  • pieprz czarny swiezo mielony , pieprz cytrynowy
  • parmezan do potarcia na gotowe danie
  • lyzka oliwy z oliwek
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron gotujey al dente.

    Na patelni rozgrzewamy oliwe i wrzucamy posiekany czosnek.
    Chwilke pdsmazamy tak aby sie nie przypalil.

    Lososia kroimy w kostke.Koperek drobno siekamy.

    Do czosnku dorzucamy lososia i chwile podsmazamy,
    Calosc zalewamy smietana.Doprawiamy sola ipieprzem do smaku dorzucamy koperek.Zostawiamy na 2min na malym ogniu.

    Po nalozeniu na talerz scieramy na gore parmezan.

    Dodatek jest dowolny.Ja uzylam rukoli i pomidorkow koktajlowych.

    Danie jest bardzo proste ale tez wyjatkowo smaczne.

    SMACZNEGO :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń