Do góry

Przekąski Przepis na:

Łódeczki z cykorii

Łódeczki z cykorii

Autor: kucharka-amatorka

Przepisów i artykułów: 130 Ocena: 773

Dodano: 30.05.2018

Odsłon: 9846

Smaczna przekąska. Może być dodatkiem do dań mięsnych.

Składniki

  • 4 cykorie
  • 3 jajka wiejskie
  • 1 długi ogórek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jabłko
  • kilka rzodkiewek
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek szczypiorku
  • dressing:
  • 4-5 łyżek soku z cytryny
  • 4-5 łyżek oliwy extra virgin
  • sól, pieprz, papryka ostra
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo. Następnie drobno pokroić. Pokroić również ogórek, cebulę, czosnek, rzodkiewkę, koperek, szczypiorek. Cykorię umyć.
    Dwie cykorie pokroić, a dwie rozdzielić na łódki. Składniki dressingu dokładnie wymieszać. W misce umieścić pokrojone warzywa i jajka. Polać dressingiem i wymieszać. Następnie farsz nakładać na łódki. Ułożyć je na półmisku i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń