Do góry

Desery Przepis na:

Lodowy deser z truskawkami

Lodowy deser z truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1954

Dodano:

Odsłon: 78827

Szybki i prosty deser, wspanialy na gorace dni. Ja uzylam "sztucznej "bitej smietany (cool whip) ale mysle, ze mozna uzyc zwyklej lub ewentualnie sniezki z torebki. Przepis pochodzi z gazetki z supermarketu sobeys. Mleko skondensowane geste, odpowiednik polskiej "krowki"

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Forme jak na keks wylozyc folia aluminiowa tak zeby wystawala ponad brzegi okolo 5cm. 2 szklanki truskawek rozgniesc, dodac sok z cytryny, mleko i 1 szklanke smietany.Dokladnie wymieszac i wylac do formy. Ciasteczka zrozgniesc tak aby powstalo cos w rodzaju bulki tartej. Rozgniecione ciastka polaczyc z margaryna, a nastepnie wylozyc na wierzch mikstury truskawkowej.Szczelnie owinac wystajaca z formy folia i wstawic do zamrazarki na minimum 6 godzin

  2. Przed podaniem udekorowac reszta smietany i trustawkami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dsas 03 lipca 2011 cool whip to cos w rodzajy zamrozonej smietany .W stanach i canadzie sa w plastikowych kontenerach jest to dodatek do lodow bardzo przydatny jak robimy tort lodowy.
P.S. ciekawa jestem czy kupi sie to w polsce?.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

voytecku 17 czerwca 2011 czy wczesniej w przepisie nie bylo mleka skondesowanego slodzonego i nieslodzonego?:)

Pozdrawiam,
voytecku.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Humka75 07 czerwca 2011 cool whip co to jest ? bo nie bardzo sie wiem ?:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kamcia_u 22 marca 2011 Witam przymierzam się właśnie do zrobienia tego deseru i w związku z tym mam pytanie: otóż kupiłam już gotową mase krówkową i ona jest dosc gęsta czy na pewno ona stworzy z ubitą smietaną 30% jednolitą mase? i czy to trzeba połączyć mikserem? Prosze o odpowiedz:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

magdaniel 12 czerwca 2010 jak to sie stalo ze ja nie widzilam tego przepisu kiedy go dodalas musze to wykonac !

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 04 czerwca 2010 wyszło mi przepyszne, tylko sie śmigło , a jakie zebrałam pochwały hu hu :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik 19 maja 2010 to musi być pyszne,zrobię to w najbliższą sobote-do ulubionych 5

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

granita 14 maja 2010 Mateusz15- Trustkawki pokrojone w paski.
Ania9 - ja uzylam mleka, ktore jest juz ugotowane nazwa Eagle Brand (polski odpowiednik tego to chyba mleko w puszce o nazwie "krowka" Jesli nie uzyjesz gotowego to oczywiscie trzeba gotowac .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ania9 14 maja 2010 mleko ma być gotowane przez 2 godz.?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń