Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lody z musem rabarbarowym"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Ubij żółtka z cukrem na parze. Wlej do gotującego mleka, ostudź. Dodaj ubitą na sztywno śmietanę, zamroź.
Rabarbar rozgotuj z cukrem w szklance wody. Wsyp galaretkę, zagotuj, ostudź.
Na dno pucharka wsyp łyżkę musli, wlej porcję musu z rabarbaru. Połóż trochę lodów, posyp startą chałwą.
Porcje 6. 60 min. Cena 1,35 zł. Kalorie 186 kcal.
Karolina Bojaczuk z ŁukowaŹródło: Takie jest życie