Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sumie miała być karkówka, bo jakoś smaczniejsza…jednak w sklepie nie było, a w marketach staramy się jak najmniej mięsiwa kupować, więc wypadło na łopatkę. Wyszła przepyszna, delikatna, soczysta i takie tam peany…jednak całkiem na serio <3 O dziwo mieliśmy zamrozić jak coś zostanie, tak po prostu na bigos…ale zostało nic. No i dobrze! Bo zamrażarka znowu nam się zapełniła. Właśnie jesteśmy w trakcie wyjmowania wszystkiego z jej szuflad. Testujcie, próbujcie i modyfikujcie ;) To propozycja, nie dyktando ;)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2006
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1694
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2006
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1694
Składniki
Łopatkę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Majonez mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Nacieramy nim mięso, związujemy sznurkiem w kulkę i wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Pieczemy w 200°C przez 80 min. Pamiętajcie, każde 10 dag to 10 minut. Więc jak macie 2 kg to 120 min ;) i takie tam Studzimy w piekarniku.