Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łopatka w zalewie"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 665
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 665
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Zalewa: cebulę i czosnek obierz, pokrój na kawałki. Do garnka wlej 2 i pół litra wody, dodaj wszystkie przyprawy, majonez i musztardę. Zagotuj, ostudź.
Włóż umyte mięso, gotuj 5 minut od momentu zagotowania się zalewy. Ostudź, nie wyjmując mięsa z zalewy, najlepiej przez noc. Ponownie doprowadź do wrzenia, gotuj 5 minut. Ostudź. Jeżeli użyjesz większego kawałka mięsa, gotowanie trzeba powtórzyć.
Czas przygotowania: 20 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 2,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie