Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś z cytryną i koperkiem

Przepis dnia 2018-10-19
Łosoś z cytryną i koperkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 407 Ocena: 6481

Dodano:

Odsłon: 3102

Łosoś najlepiej smakuje mi przygotowany z jak najmniejszą ilością dodatków. Do tej prostej wersji wracamy bardzo często.

Składniki

  • 500g filetów z łososia
  • 1 cytryna
  • kilka gałązek świeżego koperku
  • sól, pieprz
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Filety z łososia myjemy, pozbywamy się skóry. Kroimy na mniejsze części.
    Na najmniejszych oczkach tarki ścieramy skórkę z 1/2 cytryny. Koperek siekamy.

  2. Filety nacieramy skórką z cytryny i obficie skrapiamy sokiem. I skórki i soku powinno być dużo. Obsypujemy solą, pieprzem i koperkiem. Odstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę.

  3. Filety smażymy na patelni grillowej, grillu elektrycznym lub piekarniku do zarumienienia. Podajemy z surówką i pieczonymi ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń