Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2694
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2694
Składniki
Łososia obmyć,zawinąć w folię aluminiową,włożyć do garnka,zalać wodą,wsypać vegetę i gotować na małym ogniu ok.40 minut.Po ugotowaniu zostawić w wodzie do wystudzenia.Mięso z łososia rozłozyć warstwą ok.0,5 cm na półmisku.
Przygotować sos:majonez i jogurt wymieszać z pokrojonymi kaparami i drobno skrojonym koperkiem, można dodać łyżkę zalewy z kapar. Przygotowany sos rozsmarować na łososiu.
Ogórek (ze skórką) kroimy w cieńkie plastry i układamy na rybie w formie łusek.
Rozpuszczamy żelatynę w 1/3 szkl.wody. Polewamy rybę gęstniejącą żelatyną i wstawiamy do lodówki. Najlepiej przygotować dzień przed podaniem.Smacznego.