Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łosoś z kokosową posypką"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 445
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 109
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 445
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 109
Składniki
Wymieszaj wiórki kokosowe, mąkę migdałową, roztrzepane białko jajka i posiekaną papryczkę. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Rybę podziel na 4 części. Ułóż ją w żaroodpornym naczyniu. Na wierzch filetów wyłóż kokosową panierkę. Piecz 10 minut, następnie grilluj 2-3 minuty.
Rozgrzej olej na patelni, wrzuć pokrojony ziemniak i cebulę, smaż 3 minuty. Dodaj curry, imbir, czosnek, smaż 2 minuty. Dodaj mleko kokosowe i gotuj na małym ogniu przez 5-7 minut, aż sos zgęstnieje. Dodaj sok z limonki i cukier do smaku.
Podawaj rybę z sosem curry i brokułami ugotowanymi na parze, posypane krążkami dymki.Źródło: Olivia