Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie super szybkie, super łatwe i nie wymagające żadnych specjalnych zdolności kulinarnych.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 358
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 2249
Szukasz pomysłu na wyjątkowy obiad? Znudził Ci się tradycyjny schabowy? Ten p...
Odsłon: 1828
Witam serdecznie wszystkich odwiedzających mojego bloga kulinarnego chciałab...
Odsłon: 687
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 358
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 2249
Szukasz pomysłu na wyjątkowy obiad? Znudził Ci się tradycyjny schabowy? Ten p...
Odsłon: 1828
Witam serdecznie wszystkich odwiedzających mojego bloga kulinarnego chciałab...
Odsłon: 687
Składniki
Łososia myjemy, osuszamy i skrapiamy oliwą. Posypujemy solą i pieprzem ziołowym i odstawiamy. Nastawiamy ryż.
10 minut przed tym jak ryż będzie gotowy przygotowujemy łososia. Na patelni rozgrzewamy olej lub masło i wkładamy łososia skórą do dołu. Na wierzchu łososia kładziemy trochę masła i gałązkę rozmarynu (ewentualnie suszony rozmaryn), przykrywamy pokrywką i smażymy kilka do kilkunastu minut (zależnie od grubości płata ryby).
Gdy wszystko będzie gotowe podajemy z sałatką z zielonej sałaty. Smakuje wyśmienicie :)