Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie super szybkie, super łatwe i nie wymagające żadnych specjalnych zdolności kulinarnych.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11512
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4987
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1230
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10100
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1490
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11512
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4987
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1230
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10100
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1490
Składniki
Łososia myjemy, osuszamy i skrapiamy oliwą. Posypujemy solą i pieprzem ziołowym i odstawiamy. Nastawiamy ryż.
10 minut przed tym jak ryż będzie gotowy przygotowujemy łososia. Na patelni rozgrzewamy olej lub masło i wkładamy łososia skórą do dołu. Na wierzchu łososia kładziemy trochę masła i gałązkę rozmarynu (ewentualnie suszony rozmaryn), przykrywamy pokrywką i smażymy kilka do kilkunastu minut (zależnie od grubości płata ryby).
Gdy wszystko będzie gotowe podajemy z sałatką z zielonej sałaty. Smakuje wyśmienicie :)