Do góry

Dania główne Przepis na:

ŁOSOŚ zapiekany w majonezie

ŁOSOŚ zapiekany w majonezie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 10

Dodano:

Odsłon: 3164

Szybko-smacznie i inaczej...

Składniki

  • łosoś- filet ze skórą, 35-40 dag
  • majonez kielecki, duża łyżka stołowa
  • sól ,pieprz,vegeta,czosnek suszony.olej
  • folia aluminowa
  • natka pietruszki ,cytryna,
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filet podzielić na dwa kawałki,opłukać -przyprawić vegetą (lub warzywkiem) pieprzem,czosnkiem -kto lubi (ale nie koniecznie)

  2. Na rozłożonej folii (zwilżonej olejem) ,położyć kawałek ryby skórą do dołu.Wierzch ryby-jak i boki- posmarować majonezem o grubości ok 2-3mm

  3. Zawinąć folię -tak aby zostawić na górze "poduszkę powietrza".Piec w uprzednio rozgrzanym piekarniku 180st ok 20min -z termowentylatorem albo30min bez...po tym czasie odwinąć folię i dopiec ok 3min-przyrumienić

  4. Przełożyć ostrożnie na talerz skropić cytryną-podawać z frytkami i sałatką -wg uznania

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń