Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron spaghetti z koktajlowymi pomidorkami

Makaron spaghetti z koktajlowymi pomidorkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 797 Ocena: 15606

Dodano:

Odsłon: 1099

Czyż proste dania nie są smaczne ? Pytanie retoryczne.

Składniki

  • 1 wędzona makrela
  • 10 szt pomidorków koktajlowych
  • oliwa
  • sól morska
  • pieprz
  • szczypta płatków chili
  • duża garść posiekanej natki pietruszki
  • 250 g makaronu spaghetti
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pomidorki umyłem, osuszyłem, pokroiłem na połówki. Na posmarowanym oliwą, żaroodpornym naczyniu rozłożyłem pomidorki, oprószyłem je sola i pieprzem oraz płatkami chili, skropiłem oliwą. Wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na 30 minut.
    Makrelę obrałem ze skóry i ości, podzieliłem na małe kawałki. Natkę pietruszki posiekałem.
    Ugotowałem makaron al dente w osolonym wrzątku. Odcedziłem, makaron włożyłem do naczynia z pomidorkami, wymieszałem, dodałem kawałki makreli i natkę pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń