Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron świderki z białym serem i brzoskwiniami

Makaron świderki z białym serem i brzoskwiniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 337 Ocena: 9119

Dodano:

Odsłon: 216

Makaron wersja na słodko, prosty i szybki do zrobienia a taki pyszny.

Składniki

  • 25 dag makaronu świderki
  • 1 puszka brzoskwiń w syropie
  • 25 dag białego sera nisko tłuszczowego, najlepiej trzykrotnie mielonego
  • 2 łyżki cukru
  • syrop pozostały po odcedzeniu brzoskwiń
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. W międzyczasie przygotowujemy ser. Do sera dodajemy cukier oraz 3-4 łyżki syropu z brzoskwiń.

  2. Wszystko dokładnie razem ze sobą mieszamy. Ugotowany makaron odcedzamy z nadmiaru wody i jeszcze gorący przekładamy porcjami na talerze.

  3. Na makaron nakładamy porcję sera białego.

  4. Na makaron z serem nakładamy odsączone i pokrojone w kostkę brzoskwinie, a na końcu całość polewamy syropem z brzoskwiń. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń