Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z makrelą

Makaron z makrelą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2044 Ocena: 10840

Dodano:

Odsłon: 178

Szybkie danie na obiad dla zapracowanych.

Składniki

  • Składniki:
  • Makaron 20 dag
  • Makrela wędzona 3 szt.
  • Pieczarki świeże 15 dag
  • Śmietana 100 ml
  • Ser żółty starty 10 dag
  • Sól i pieprz do smaku
  • Natka pietruszki
  • Tłuszcz do formy i do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Pieczarki oczyścić, pokroić i przysmażyć na tłuszczu, a makrelę dokładnie oczyścić z ości. Makaron wymieszać z rybą, pieczarkami, doprawić do smaku. Makaron wyłożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego tłuszczem i polać śmietaną wymieszaną z żółtym serem. Zapiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 15 minut. Po upieczeniu posypać posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń