Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron z pigwą i koprem włoskim"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Składniki
Podsmaż marchewki na oliwie. Dolej wodę, dodaj przyprawy, duś ok. 20 minut. Gdy sos przestygnie, zmiksuj go na gładką masę.
Ugotuj makaron w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć pokrojone w cząstki pigwę i koper, dodaj cukier i smaż, aż wa rzywa się skarmelizują (ok. 5 minut).
Podgrzej sos marchewkowy. Dodaj do niego makaron, pigwę, koper włoski i rukolę. Wymieszaj. Podawaj w głębokich miseczkach.Źródło: Olivia