Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy, szybki i przede wszystkim tani obiad :)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Szparagi obrać i ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem cukru i cytryny,schłodzić w zimnej wodzie. Odkroić twarde końcówki i pokroić na mniejsze części.
Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać szynkę pokrojoną w paski, chwilę smażyć i zalać białym winem, a następnie dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem.
Gotować do zgęstnienia sosu, na koniec dodać pokrojone pomidory, podawać z ugotowanym makaronem