Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mogą być oczywiście same warzywa ale ja wzbogaciłam sos dodatkiem kurczaka
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Składniki
1. marchewkę pokroić w kostkę, na oleju poddusić pokrojoną cebulę i czosnek, dodać marchew, poddusić, można podlać wodą, 2. gdy marchew zmięknie dodać pokrojoną w kostkę cukinię i paprykę oraz obrane ze skórki, pokrojone pomidory, dodać łyżkę sosu sojowego, doprawić solą i pieprzem, chwilę pogotować, w razie potrzeby można dodać łyżkę koncentratu pomidorowego, 3. kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na rumiano na oleju, doprawić, dodać do sosu, zagotować, 4. sos zaprawić mąką rozrobioną w wodzie, pogotować jeszcze chwilę, uważać żeby warzywa się nie rozgotowały, podawać z makaronem, ja wybrałam szpinakowy