Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makaron z suszonymi pomidorami i tuńczykiem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 158
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 158
Składniki
Odciąć szczypior, odłożyć, cebulę i czosnek oczyścić, posiekać drobno. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy od pomidorów, wrzucić cebulę i czosnek, zeszklić. Pomidory osączyć z nadmiaru oliwy, posiekać w niewielkie kawałki, wrzucić na patelnię, podsmażyć chwilę.
Tuńczyka osączyć z zalewy, podzielić na mniejsze kawałki, dodać do pomidorów, podsmażyć, delikatnie obracając (chodzi o to, żeby się zagrzał, a nie rozpadł). Bazylię posiekać, dodać do sosu. Doprawić solą i pieprzem.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, wymieszać z sosem. Posypać posiekanym szczypiorkiem i tartym parmezanem.
ok. 15 minut.
Warto się postarać o zielony makaron – wygląda bardzo efektownie. Możesz zrobić go sama – ciasto zabarwisz odrobiną soku ze szpinaku.Źródło: Twoje Imperium