Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaronowa zapiekanka"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 112
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2712
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 112
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2712
Składniki
Makaron ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Fasolkę szparagową zieloną, żółtą i brukselkę ugotuj osobno w osolonej wodzie. Cukinię pokrój w plasterki, podsmaż na oliwie z obu stron. Małą papryczkę pokrój w cienkie plasterki. Ser żółty zetrzyj na tarce z grubymi oczkami.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Na jego dnie rozłóż połowę makaronu, następnie partiami dwa rodzaje fasolki, brukselkę, cukinię, zielony groszek i przyprawy. Posyp pieprzem i solą, zapiekaj przez 20 minut.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień