Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne i efektowne danie
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
1. makaron obgotować ok 8 min w osolonej wodzie, (uważać, żeby gniazdka za bardzo się nie rozsypały), odcedzić, 2. na oleju poddusić posiekaną cebulę i czosnek, dodać pokrojone pomidory, koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz, dusić na wolnym ogniu, podlewając wodą, na koniec dodać oregano, 3. do mięsa dodać jajko, starce na grubej tarce pieczarki, 1-2 łyżki bułki tartej, posiekana cebulę oraz przyprawy, wyrobić mięso, formować małe (ok 3 cm ), okrągłe kotleciki, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rumiano, 4. dno formy do zapiekania posmarować sosem pomidorowym, ułożyć gniazdka makaronu (jeśli gniazdka się rozsypały, trzeba je zwinąć przy pomocy widelca), na makaron ułożyć po kotleciku, polać obficie sosem, wstawić na ok 20-25 min do piekarnika 180 st, posypać tartym serem ( może być mozzarella ), wstawić do piekarnika do rozpuszczenia sera, smacznego