Do góry

Desery Przepis na:

Malinowa tarta z białą czekoladą

Malinowa tarta z białą czekoladą

Autor: OstraNaSlodko

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 806

Dodano: 18.08.2012

Odsłon: 5848

Herbatniki i andruta kruszymy na drobno. Dodajemy łyżkę masła i razem mieszamy. Mała foremkę do tarty lub tortownicę smarujemy masłem i wyklejamy pokruszonymi ciastkami. Ostawiamy do lodówki. Serek mascarpone miksujemy ze śmietaną. Dodajemy cukier. Mieszamy na mniejszych obrotach z przestudzoną białą czekoladą. Wylewamy na przygotowany ciasteczkowy spód. Dekorujemy malinami i wstawiamy do lodówki.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Herbatniki i andruta kruszymy na drobno. Dodajemy łyżkę masła i razem mieszamy.

  2. Mała foremkę do tarty lub tortownicę smarujemy masłem i wyklejamy pokruszonymi ciastkami. Ostawiamy do lodówki. Serek mascarpone miksujemy ze śmietaną. Dodajemy cukier. Mieszamy na mniejszych obrotach z przestudzoną białą czekoladą. Wylewamy na przygotowany ciasteczkowy spód. Dekorujemy malinami i wstawiamy do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń