Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Malinowe serce"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 188
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 188
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem octu. Ubijając, dosypywać stopniowo cukier puder. Gdy piana stanie się szklista, dodać kilka kropli barwnika spożywczego i dokładnie, ale bardzo delikatnie, wymieszać.
Na blasze wyłożonej pergaminem uformować dwie bezy w kształcie serc. Suszyć ok. 45 minut w temperaturze 140°C (najlepiej z termoobiegiem).
Śmietankę ubić z fixem i kroplą zapachu. Rozłożyć na wystudzonych bezach, udekorować owocami i pudrem.
Ocet dodany do masy białkowej sprawia, że nie podchodzi ona wodą. Nie jest wyczuwalny w bezie.
ok. 60 minut.Źródło: Twoje Imperium