Do góry

Desery Przepis na:

Malinowo-kakaowy deser z tapioki

Malinowo-kakaowy deser z tapioki

Autor:

Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 1009

Dodano:

Odsłon: 519

Skrobia z manioku w formie kuleczek, lekkostrawna, hipoalergiczna. Zrobiłam ją z kakao i malinami ale można dodać dowolne owoce sezonowe luk mleko roślinne.

Składniki

  • Tapioka 1/2 szklanki
  • Maliny 1 szklanka
  • Kakao 2 łyżeczki
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pół szklanki kuleczek tapioki namoczyć w dwóch szklankach zimnej wody, najlepiej na noc, gdy gotujemy ją rano. Namoczoną tapiokę przelać do garnuszka i zagotować ciągle mieszając. Jeśli jest za gęsta dolać wody. Powinna się ładnie rozkleić. Odlać połowę tapioki i wymieszać z kakao, po czym przelać do dwóch pucharków. Do pozostałej tapioki dodać maliny i zagotować. Przelać na kakaową masę gdy lekko stężeje. Udekorować malinami.
    Można dodać miód, ksylitol lub cukier, ale maliny i kakao dają fajny delikatny smak.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń