Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto, które zadowoli każdego ;)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Herbatniki zmiksować i połączyć ze stopionym masłem. Przełożyć do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia i schować do lodówki. Śmietankę ubić z cukrem pudrem. Żelatynę namoczyć w wodzie, rozpuścić w kąpieli wodnej i połączyć z ubitą śmietanką. Na końcu dodać umyte i osuszone owoce, wymieszać. Gotową masę serowo-malinową przełożyć na schłodzony spód.
Maliny podgrzać z brązowym cukrem, żelatynę rozpuścić we wrzątku, przelać do malin, wymieszać i ostudzić. Przelać na serową masę. Ciasto na noc schować do lodówki. Przed podaniem przystroić np. rozetkami z bitej śmietany i listkami świeżej mięty. Smacznego!