Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Małopolski indyk z orzechami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 150
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 150
Składniki
150 min. Cena porcji: ok. 5 zł. Porcja: 450 kcal.
Suszone borowiki zalej szklanką wody. Odstaw do namoczenia i ugotuj do miękkości. Mięso opłucz, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, pokrój na kawałki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Mięso partiami wrzucaj na rozgrzany olej i zrumień, mieszając. Zdejmij.
Na tym samym tłuszczu zeszklij czosnek i cebulę. Dołóż pieczarki, pokrojone borowiki i koncentrat, przesmaż. Dodaj mięso oraz orzechy, zalej winem i bulionem. Przypraw solą oraz pieprzem. Duś ok. 90 min.
Gotowy gulasz ew. jeszcze raz dopraw. Podaj np. z makaronem. Możesz posypać go też startym serem i natką.Źródło: Naj