Do góry

Desery Przepis na:

Marcepanowe kuleczki

Marcepanowe kuleczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 466 Ocena: 5687

Dodano:

Odsłon: 444

Tak zrobione kuleczki doskonale sprawdzają się jako prezent.

Składniki

  • 200g gotowego marcepanu
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 5 łyżek śmietanki 30%
  • 1 łyżka cukru
  • dodatkowo; kokos, mak, kakao
  • długie wykałaczki i połowa głowki kapusty
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 200g gotowego marcepanu

    100 g gorzkiej czekolady

    5 łyżek śmietanki 30%

    1 łyżka cukru
    Z tych składników robimy czekoladową polewę.
    czyli; wszystko razem łączymy i podgrzewamy az do rozpuszczenia w wodnej kapieli.

    Marcepan kroimy na 16 równych kawałków. Formujemy kulki.
    Każdą kulką nabijamy na długą wykałaczkę i maczamy w czekoladzie.
    Obtaczamy w wiórkach kokosowych, kakale, maku ... .

  2. Wykałaczki z gotowymi kulkami wbijałam w główkę kapusy i na niej schły.

    Po godzinie były już gotowe i ułozyłam jej w foremkach.

    Polecam i życzę smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń